Jedná se o klasické jídlo, které se sice zdá být jednoduché na přípravu, ale někdy nemá tu správnou chuť. Co udělat, aby zelné rolky nebyly tvrdé? Tajemství spočívá nejen ve správné přípravě listů.
Srdcem tohoto chutného jídla je náplň, která se obvykle skládá z masa, rýže a koření. Měla by být jemná a šťavnatá, ale někdy je hustá a suchá. Co udělat, aby maso v zelí nebylo tuhé? Ukázalo se, že stačí přidat jednu ingredienci, která změní chuť a dodá jemnou strukturu.
Co udělat, aby maso v zelíčkách bylo měkké? Takto připravíte šťavnaté mleté maso
Pokud se ptáte, jaké maso je pro zelí nejvhodnější, pamatujte, že by mělo být tučné. Nejvhodnější je vepřová plec nebo vepřovo-hovězí mleté maso. Libové krůtí nebo drůbeží maso může zelí udělat suché a tuhé. Tajemství šťavnatého mletého masa spočívá v přidání 3-4 lžic vývaru, který zvýrazní chuť a zároveň zabrání ztuhnutí masa.
Můžete také přidat osmaženou cibuli nebo nastrouhanou mrkev, aby se zvýšila šťavnatost. Rýže pro hloubky by měla být al dente, protože později se stejně uvaří během přípravy jídla. Je však lepší se vyhnout lepkavým odrůdám, protože maso z nich bude hutné. Dobře se hodí dlouhozrnný rýže (například parboiled, basmati) nebo jasmínová.
Co udělat, aby se zelí nezatvrdilo? S pomocí tohoto triku snadno připravíte listy
Klíčem k dobrým zelným roládám je také zelí, které často místo toho, aby obalilo mleté maso, ztvrdne a ztratí chuť. Nejvhodnější je italské zelí, které se vyznačuje měkkými a zvlněnými listy, které se nelámou. Pokud však používáte bílé zelí, nezapomeňte ho blanšírovat. Zabalený v alobalu dejte do trouby předehřáté na 180 stupňů a nechte 20-30 minut. Po uplynutí této doby se listy budou velmi snadno odtrhávat a budou měkké.