Paleta chutí a dávka křupavosti
Potřebné suroviny:
- 3 hlávky řepy
- 200 g kravského sýra
- 1 lžička tymiánu
- 100 g rukoly
- 2 lžíce piniových oříšků
- Olivový olej
- Citronová šťáva
- Sůl a černý pepř
Způsob přípravy:
- Předehřejte troubu na 180 stupňů.
- Řepu umyjte a očistěte kovovou houbičkou. Každou hlavu zabalte do alobalu a pečte hodinu. Poté alobal rozbalte a nechte zeleninu vychladnout.
- Piniové oříšky opražte na dobře rozpálené pánvi bez oleje, dokud nezískají lehce načervenalou barvu.
- Sýr nakrájejte na kousky a smíchejte s tymiánem pomocí vidličky.
- V misce připravte zálivku z olivového oleje, citronové šťávy, soli a černého pepře.
- Červenou řepu očistěte a nakrájejte na kostky.
- Salát dejte do mísy, na dno dejte rukolu, pak kostky červené řepy a sýr s tymiánem. Vše zalijte zálivkou a posypte piniovými oříšky.