Přeskočit na obsah

Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připraví se za 10 minut.

Chcete si dát chutný a vydatný oběd, ale pouhá představa, že budete muset strávit několik hodin u sporáku, vám způsobuje bolesti hlavy? Nic strašného. Tyto měkké a lehké knedlíky jako obláček připravíte za 10 minut a jejich chuť vás přenese přímo do babiččiny kuchyně.

Moje babička pro mě zůstane nepřekonatelným vzorem kulinářského umění. Vždy uměla „vytvořit něco z ničeho“. Vzala několik jednoduchých surovin a za pár minut se na stole objevil chutný oběd, který by se nemusel stydět ani v nejlepší restauraci. Dnes vám ukážu jedno z jejích specialit. Je tak chutné, že si všichni přidávají. Skvěle zasytí, ale nezatěžuje žaludek. Navíc nevyžaduje mnoho práce a nezatěžuje domácí rozpočet. Připravíte ho rychle ze tří levných ingrediencí.

Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připraví se za 10 minut.

 

Specialita babičky

Jedná se o jednoduché, ale neuvěřitelně chutné knedlíky. Připravují se z vajec, kefíru a mouky. Tato „trojice“ dochucená malým množstvím soli potěší svou chutí a doslova se rozplývá v ústech. Těžko uvěřit, že z těchto několika levných ingrediencí lze vytvořit něco tak chutného. A přesto. Babička toto „umění“ dokonale ovládla. Dosud ji nikdo nepřekonal. Přestože k přípravě této pochoutky nejsou potřeba žádné zvláštní kuchařské dovednosti. Vždy se podaří, ale jen ona umí udělat je opravdu výjimečné. Možná proto, že do nich přidává ještě jednu tajnou ingredienci, kterou v obchodech marně hledáte – špetku vášně a lásky.

Recept: Knedlíky ze 3 ingrediencí

Jsou syté, velmi chutné a nevyžadují mnoho práce.

Ingredience

  • 250 ml kefíru
  • 2 vejce
  • 1,5 šálku mouky

Dále:

  • sůl podle chuti

Připravuji babiččiny knedlíky ze 3 ingrediencí. Jsou lehké jako obláček a připraví se za 10 minut.

Způsob přípravy

  1. Příprava těsta na knedlíky. Rozbijte vejce do misky. Přidejte kefír. Vše promíchejte a přidejte mouku. Přidávejte ji po částech a neustále míchejte. Těsto by mělo být husté, ale ne příliš lepkavé. Mělo by se samo „odtrhávat“ od lžíce.
  2. Příprava knedlíků. V hrnci přiveďte k varu osolenou vodu. Lžící nabírejte porce těsta a vkládejte je do vroucí vody. Vařte asi 2–3 minuty od okamžiku, kdy knedlíky vyplavou na povrch.

S čím podávat knedlíky?

Můžete je podávat na různé způsoby, například s opečenou slaninou a zlatavou cibulkou, rozpuštěným máslem, strouhaným sýrem nebo zakysanou smetanou. Pokud dáváte přednost dietnější variantě, přidejte přírodní jogurt řeckého nebo islandského typu. Skvěle se hodí také zelenina, včetně nasekané petržele. Ale to je jen několik z mnoha dostupných variant. Knedlíky se skvěle hodí k různým omáčkám, včetně rajčatové, houbové, smetanové, hořčičné nebo česnekové.