Koláč je jeden z nejjednodušších receptů a rebarboru doporučenou odborníkem lze nahradit jiným ovocem. Jak ho připravit? Podle osvědčeného receptu z pořadu „Eva vaří“!
Piškotové těsto s rebarborou od Evy: Ingredience
K přípravě pokrmu podle receptu z pořadu „Eva vaří“ budete potřebovat:
5 vajec
1 sklenici cukru
2 lžíce vody
špetku soli
2 sklenice mouky
1 čajovou lžičku prášku do pečiva
1 čajová lžička vanilkového extraktu
100 g másla
4 stonky rebarbory
Eva pekla dort ve formě o průměru 25-26 cm, vyložené na dně papírem na pečení. Boky potřela máslem a posypala strouhankou.
Ovocný dort z pořadu „Eva vaří“: recept
Tradiční, tedy tak, jak to má Eva ráda. Nadýchané a voňavé pečivo vyvolá u hostů kulinářský zážitek. Dort je velmi chutný a těžko se mu odolává, protože připomíná chuť dětství přímo z babiččiny kuchyně. Vyzkoušejte originální recept z pořadu „Eva vaří“ a zpříjemněte si den.
Koláč se švestkami z pořadu „Eva vaří“: ingredience
800 g švestek
2 vejce
160 g cukru
1 lžíce vanilkového cukru
2 lžíce olivového oleje
1 šálek krupice
1 šálek mouky
2 čajové lžičky prášku do pečiva
1 šálek smetany 18 %
Ozdoba: poleva z citronu a moučkového cukru
Koláč se švestkami od Evy: recept
Vejce rozklepněte do misky. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Rozšlehejte. Přidejte olivový olej a promíchejte. Postupně přidávejte krupici, mouku, celé kypřicí prášek a pomalu přilévejte smetanu. Promíchejte mixérem. Přendejte do formy (24×24 cm, vyložené pečícím papírem). Nahoru rozložte vypeckované švestky (půlky nebo čtvrtky).
Pečte 45 minut při teplotě 180 stupňů. Po vychladnutí ozdobte polevou (z ½ citronu a moučkového cukru).