Přeskočit na obsah

Koláč s rebarborou z pořadu „Eva vaří“

Koláč je jeden z nejjednodušších receptů a rebarboru doporučenou odborníkem lze nahradit jiným ovocem. Jak ho připravit? Podle osvědčeného receptu z pořadu „Eva vaří“!

Piškotové těsto s rebarborou od Evy: Ingredience

Koláč s rebarborou z pořadu „Eva vaří“

K přípravě pokrmu podle receptu z pořadu „Eva vaří“ budete potřebovat:

5 vajec

1 sklenici cukru

2 lžíce vody

špetku soli

2 sklenice mouky

1 čajovou lžičku prášku do pečiva

1 čajová lžička vanilkového extraktu

100 g másla

4 stonky rebarbory

Eva pekla dort ve formě o průměru 25-26 cm, vyložené na dně papírem na pečení. Boky potřela máslem a posypala strouhankou.

Ovocný dort z pořadu „Eva vaří“: recept

Tradiční, tedy tak, jak to má Eva ráda. Nadýchané a voňavé pečivo vyvolá u hostů kulinářský zážitek. Dort je velmi chutný a těžko se mu odolává, protože připomíná chuť dětství přímo z babiččiny kuchyně. Vyzkoušejte originální recept z pořadu „Eva vaří“ a zpříjemněte si den.

Koláč s rebarborou z pořadu „Eva vaří“

Koláč se švestkami z pořadu „Eva vaří“: ingredience

800 g švestek

2 vejce

160 g cukru

1 lžíce vanilkového cukru

2 lžíce olivového oleje

1 šálek krupice

1 šálek mouky

2 čajové lžičky prášku do pečiva

1 šálek smetany 18 %

Ozdoba: poleva z citronu a moučkového cukru

Koláč se švestkami od Evy: recept

Vejce rozklepněte do misky. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Rozšlehejte. Přidejte olivový olej a promíchejte. Postupně přidávejte krupici, mouku, celé kypřicí prášek a pomalu přilévejte smetanu. Promíchejte mixérem. Přendejte do formy (24×24 cm, vyložené pečícím papírem). Nahoru rozložte vypeckované švestky (půlky nebo čtvrtky).

Pečte 45 minut při teplotě 180 stupňů. Po vychladnutí ozdobte polevou (z ½ citronu a moučkového cukru).

Štítky: