Přeskočit na obsah

Každý víkend peču plech tohoto cheesecaku. Takový krémový jste ještě neochutnali

Není nic lepšího než dům naplněný vůní pečeného cukroví, a pokud se nemůžete rozhodnout, jaký dort podávat svým blízkým o víkendu, můžete si oddechnout. Cheesecake je klasika, že? Ale tento cheesecake je něco mnohem lepšího. Je krémový, jemný a doslova se rozplývá v ústech. Hlavní roli zde hraje mléko. Ale nejde o mléko z kartonu, i když i to se hodí.

Oblíbený dort Čechov? Samozřejmě cheesecake. Existuje však mnoho receptů na cheesecake, takže si můžeme vybírat podle svého uvážení a neustále zkoušet nové. Náš dnešní recept je však jedinečný nejen díky své lahodné chuti a krémové konzistenci. Drazí přátelé, není možné, aby se cheesecake se sušeným mlékem nepovedl. Pokud máte rádi jednoduché recepty nebo se v kuchyni příliš nevyznáte, pak tento dort vám určitě zůstane navždy.

Každý víkend peču plech tohoto cheesecaku. Takový krémový jste ještě neochutnali

Cheesecake se sušenou mléčnou směsí. Tento dort se prostě musí povést.

Ingredience:

  • 1 kg jemně nastrouhaného tvarohu (můžete použít tvaroh z kbelíku),
  • 6 středních vajec,
  • 1 balení sušenek nebo piškotů,
  • 200 g cukru,
  • 200 g sušeného mléka,
  • 1,5 sklenice mléka (nejlépe polotučného),
  • 2 čajové lžičky vanilkového cukru,
  • 3/4 sklenice oleje,
  • 2 balení vanilkového pudinku.

Každý víkend peču plech tohoto cheesecaku. Takový krémový jste ještě neochutnali

Cheesecake se sušeným mlékem – způsob přípravy:

  1. Ujistěte se, že všechny ingredience mají pokojovou teplotu. Poté připravte velkou misku. Přidejte tvaroh, prosáté sušené mléko a žloutky oddělené od bílků, přidejte pudinkový prášek a vanilkový cukr. Vše promíchejte do hladka. Poté postupně přilijte máslo a mléko a nepřestávejte míchat.
  2. V samostatné míse ušlehejte bílky do tuhého krému s přídavkem soli. Do ušlehaného krému postupně přisypte cukr. Ušlehaný krém opatrně přidejte do sýrové hmoty a jemně promíchejte špachtlí, aby krém neztratil svou vzdušnost.
  3. Připravte si formu na pečení a vyložte ji papírem. Na dno pevně položte sušenky (můžete je rozdrtit v mixéru s přidáním rozpuštěného másla) nebo piškoty a opatrně nalijte sýrovou hmotu. Pečte v troubě předehřáté na 180 stupňů po dobu jedné hodiny. Po upečení nechte cheesecake ještě 15 minut v teplé troubě. Po vychladnutí posypte moučkovým cukrem nebo polijte libovolnou polevou.