Přeskočit na obsah

Tyto rybí karbanátky mají vynikající chuť. Mohla bych je jíst každý pátek.

Pro mnoho lidí je pátek dnem, kdy na stole převládají bezmasá jídla. Velmi často volíme klasiku, tedy smaženou rybu, ale možností je mnohem více. Naše nabídka – rybí karbanátky zapečené s kapustou, tedy mimořádně zdravý, sytý a zároveň lahodně lehký oběd. Toto jídlo může zpestřit postní menu, ale také se skvěle hodí do zdravé, vyvážené stravy.

Obsah:

  • Rybí karbanátky zapečené se zelím – seznam ingrediencí
  • Rybí karbanátky zapečené se zelím – recept

Chcete si v pátek připravit bezmasý oběd, ale nechcete tradiční smaženou rybu? Skvělé, mám pro vás lepší návrh – vyzkoušejte lahodné rybí karbanátky pečené s kapustou. Je to syté a zároveň lehké jídlo.

Příprava tohoto jídla není složitá a výsledek je opravdu vynikající. Tyto karbanátky s chutí sní i děti.

Rybí karbanátky pečené s kapustou – seznam ingrediencí

Tyto rybí karbanátky mají vynikající chuť. Mohla bych je jíst každý pátek.

Ingredience na karbanátky:

  • 400 g filé z tresky,
  • 200 g filé z halibuta,
  • 1 cibule,
  • 1 stroužek česneku,
  • 5 lžic strouhanky,
  • 1 vejce,
  • kůra z ½ citronu,
  • 2 lžíce nasekaného kopru,
  • sůl, pepř (podle chuti),
  • rostlinný olej (na smažení).

Ostatní ingredience:

  • ½ hlávky zelí,
  • 1 cibule,
  • 1 mrkev,
  • ½ červené papriky,
  • malý svazek kopru,
  • 250 ml vývaru,
  • ½ čajové lžičky sladké papriky,
  • ½ čajové lžičky pálivé papriky,
  • sůl, pepř (podle chuti).

Rybí karbanátky pečené s kapustou – recept

Tyto rybí karbanátky mají vynikající chuť. Mohla bych je jíst každý pátek.

Nakrájejte cibuli a osmažte ji na oleji. Na konci smažení přidejte nasekaný česnek.

Rybí filé (spolu s cibulí a česnekem z pánve) rozemlejte v mlýnku na maso přes síto se středními oky.

Smíchejte rybí maso s strouhankou, vejcem, citronovou kůrou a koprem. Ručně promíchejte do homogenní hmoty. Dochuťte solí a pepřem.

Vlhkýma rukama vytvarujte z rybí hmoty malé karbanátky. Vložte je do lednice.

Nakrájejte zelí na jemné proužky. Cibuli nakrájejte na půlkroužky. Mrkev oloupejte a nakrájejte na kostky. Z papriky odstraňte semínka a nakrájejte ji také na malé kostky.

Cibuli osmažte na oleji. Až zesklovatí, přidejte do pánve mrkev a papriku. Smažte několik minut.

Přidejte do pánve nakrájené zelí. Zalijte vývarem. Přidejte koření – oba druhy pepře, papriku a sůl. Dusíme pod pokličkou několik minut. Smíchejte zeleninu s nakrájeným koprem.

Přendejte zeleninu do žáruvzdorné nádoby. Na zeleninu položte karbanátky. Vložte do trouby předehřáté na 180 °C. Pečte 30 minut.