Přeskočit na obsah

Rajčatová polévka je neuvěřitelně chutná. Jedna přísada ji povýší na vyšší úroveň

Není nic lepšího než klasická domácí rajčatová polévka, kterou milují dospělí i děti. A co ji podávat v úplně nové podobě, s jedinečnou přísadou? Tajemství spočívá v malém množství másla, které polévce dodává zvláštní konzistenci a hloubku chuti.

Tato rajčatová polévka nemá konkurenci – vše spočívá v jedinečné přísadě.

Rajčatová polévka je neuvěřitelně chutná. Jedna přísada ji povýší na vyšší úroveň

Obsah:

  • Rajčatová polévka – královna českých polévek
  • Rajčatová polévka s máslem

Pokud máte rádi rajčatovou polévku, určitě vyzkoušejte tento recept. Přidejte jednu ingredienci a vaše rajčatová polévka dosáhne nové úrovně chuti.

Rajčatová polévka – královna českých polévek

V České republice je těžké najít domácnost, kde se nevaří rajčatová polévka – je to bezpochyby skutečná klasika, kterou si spojujeme s dětstvím, rodinným obědem a teplem. Pro mnoho lidí je jednoduchá kuchyně stále tou nejlepší a umožňuje jim cítit se nejen sytí, ale i šťastní.

Chuť rajčatové polévky a přísady, které k ní přidáváme, se mohou lišit. Někteří ji vždy jedí s těstovinami, jiní si nedokážou představit jinou variantu než s rýží. Je to otázka osobních preferencí, ale nejdůležitější je jedinečná chuť vývaru.

Rajčatová polévka s máslem

Seznam ingrediencí:

  • 1 ½ kg rajčat,
  • 3 cibule šalotky,
  • 3 stroužky česneku,
  • ¼ kostky másla,
  • 1 sklenice zeleninového vývaru,
  • 1 lžíce medu,
  • sůl,
  • pepř,
  • 1 lžíce studeného másla.

K podávání:

  • čedar,
  • máta.

Rajčatová polévka je neuvěřitelně chutná. Jedna přísada ji povýší na vyšší úroveň

Ve velkém hrnci rozpusťte máslo, snažte se ho nepřipálit. Mělo by se jen lehce napěnit. Na horký tuk dejte jemně nakrájenou šalotku. Smažte ji na mírném ohni, dokud nezměkne a nezesklovatí. Přidejte nakrájené stroužky česneku.

Promíchejte a ještě chvíli smažte. Přidejte oloupaná a na jemné kousky nakrájená rajčata. Vše společně osmažte, poté přidejte zeleninový vývar. Hrnec přikryjte pokličkou a vařte na mírném ohni, dokud rajčata zcela nezměknou.

Uvařenou polévku rozmixujte do hladka, poté ji protlačte přes husté síto, aby byla polévka sametová, bez pecek a slupek.

Přidejte podle chuti trochu medu, dochuťte solí a pepřem.

Na závěr přidejte lžíci studeného oleje a důkladně promíchejte.

Rozlijte do talířů. Nahoru můžete přidat trochu čedaru a ozdobit nasekanou mátou.