Masové kuličky se spojují s jemným masovým pokrmem v rajčatové nebo koprové omáčce. Pravděpodobně se ve vašem jídelníčku neobjevují často, pokud dáváte přednost výrazným chutím. Ujistěte se, že klasické masové jídlo může mít charakter, a připravte si masové kuličky po banditsku! Můžete je připravit klasickým způsobem – dušené v omáčce. Můžete ale také opustit kulinářskou rutinu a masové kuličky osmažit v sýrové strouhance!
Ingredience
Ingredience na masové kuličky:
- 500 g mletého hovězího masa
- 1 starý kaiser
- 125 ml mléka
- 1 cibule
- 1 stroužek česneku
- 1 vejce
- 1 čajová lžička kmínu
- ½ čajové lžičky mletého koriandru
- ½ čajové lžičky pálivé papriky
- sůl, pepř (podle chuti)
Ingredience na obalování:
- 50 g sýra čedar
- 150 g strouhanky
- 1 čajová lžička kari
- ½ čajové lžičky provensálských bylinek
- 1 vejce
Dále:
- rostlinný olej (na smažení)
Postup
1 Namočte housku do mléka. Před přidáním do masové směsi pečlivě vymačkejte přebytečné mléko.
2 Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Osmažte na malém množství oleje (česnek přidejte do pánve až na konci smažení, aby se nespálil).
3 V misce smíchejte maso, zeleninu z pánve a housku. Přidejte vejce a koření: kmín, koriandr, pálivou papriku. Ingredience rukou promíchejte do homogenní hmoty. Dochutěte solí a pepřem.
4 Navlhčenýma rukama z masové hmoty vytvarujte karbanátky.
5 Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s strouhankou, kari a provensálskými bylinkami.
6 Rozklepněte vejce do misky. Obalte masové kuličky ve vejci a poté ve strouhance.
7 Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Masové kuličky osmažte – 2–3 minuty z každé strany.