Přeskočit na obsah

Masové kuličky po banditsku

Masové kuličky se spojují s jemným masovým pokrmem v rajčatové nebo koprové omáčce. Pravděpodobně se ve vašem jídelníčku neobjevují často, pokud dáváte přednost výrazným chutím. Ujistěte se, že klasické masové jídlo může mít charakter, a připravte si masové kuličky po banditsku! Můžete je připravit klasickým způsobem – dušené v omáčce. Můžete ale také opustit kulinářskou rutinu a masové kuličky osmažit v sýrové strouhance!

Ingredience

Ingredience na masové kuličky:

  • 500 g mletého hovězího masa
  • 1 starý kaiser
  • 125 ml mléka
  • 1 cibule
  • 1 stroužek česneku
  • 1 vejce
  • 1 čajová lžička kmínu
  • ½ čajové lžičky mletého koriandru
  • ½ čajové lžičky pálivé papriky
  • sůl, pepř (podle chuti)

Masové kuličky po banditsku

Ingredience na obalování:

  • 50 g sýra čedar
  • 150 g strouhanky
  • 1 čajová lžička kari
  • ½ čajové lžičky provensálských bylinek
  • 1 vejce

Dále:

  • rostlinný olej (na smažení)

Postup

Masové kuličky po banditsku

1 Namočte housku do mléka. Před přidáním do masové směsi pečlivě vymačkejte přebytečné mléko.

2 Cibuli a česnek nakrájejte na jemno. Osmažte na malém množství oleje (česnek přidejte do pánve až na konci smažení, aby se nespálil).

3 V misce smíchejte maso, zeleninu z pánve a housku. Přidejte vejce a koření: kmín, koriandr, pálivou papriku. Ingredience rukou promíchejte do homogenní hmoty. Dochutěte solí a pepřem.

4 Navlhčenýma rukama z masové hmoty vytvarujte karbanátky.

5 Sýr nastrouhejte na jemném struhadle. Smíchejte s strouhankou, kari a provensálskými bylinkami.

6 Rozklepněte vejce do misky. Obalte masové kuličky ve vejci a poté ve strouhance.

7 Na pánvi rozehřejte trochu oleje. Masové kuličky osmažte – 2–3 minuty z každé strany.