Přeskočit na obsah

Šťavnaté kuřecí mleté maso s výraznou chutí. Maso je pokryté lahodnou omáčkou.

Kuře plněné zeleninou nemusí být nutně pečeně z kuřecího masa, jejíž příprava vyžaduje čas a nemalé dovednosti. Pokud toužíte po rychlejší variantě tohoto jídla, upečte voňavé rolky z kuřecích prsou. Tajemství jejich chuti je jednoduché, ale výrazné mleté maso.

Kuře plněné zeleninou je chytrý způsob, jak přidat živiny do hlavního jídla.

Šťavnaté kuřecí mleté maso s výraznou chutí. Maso je pokryté lahodnou omáčkou.

Obsah:

  • Kuře plněné zeleninou
  • Kuře plněné zeleninou – recept

Kuře plněné zeleninou

Kuřecí rolky plněné zeleninou jsou nápad na oběd, který je chutný a snadný na přípravu. Místo obvyklých karbanátků se na talíři objeví šťavnaté maso, ve kterém se skrývá chutná nádivka. Tímto způsobem můžete do oběda přidat porci zeleniny a podávat ji v trochu jiné formě. Tajemství spočívá právě v náplni – jemná cibule v kombinaci s aromatickými sušenými rajčaty tvoří základ, který navíc spojuje roztavená mozzarella. Díky tomu je vnitřek rolád krémový, barevný a plný chuti. Vše se připravuje rychle a hotovému jídlu je těžké odolat. Každý člen rodiny si určitě bude přidávat.

Kuře plněné zeleninou – recept

Ingredience:

Ingredience na rolky:

  • 4 samostatná kuřecí prsa,
  • 8 sušených rajčat (v olivovém oleji),
  • kousek bílé části pórku,
  • 100 g mozzarelly,
  • čajová lžička sladkého pepře,
  • čajová lžička tymiánu,
  • 1/2 čajové lžičky muškátového oříšku,
  • sůl, pepř (podle chuti),
  • 2 lžíce rozpuštěného másla.

Šťavnaté kuřecí mleté maso s výraznou chutí. Maso je pokryté lahodnou omáčkou.

Ingredience na omáčku:

  • jemně nakrájená cibule,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 lžíce rozpuštěného másla,
  • 100 ml smetany 30 %,
  • 1/2 lžičky kurkumy,
  • sůl, pepř (podle chuti).

Způsob přípravy:

Očistěte kuřecí maso od blány a chrupavek. Opatrně ho rozklepte (přes potravinářskou fólii) na tenké kousky. Ochutnejte sladkým pepřem, rozdrceným tymiánem, muškátovým oříškem, pepřem a solí. Potřete malým množstvím olivového oleje z rajčat.

Nakrájejte sušená rajčata na malé kousky. Omyjte pórek a nakrájejte ho na půlkroužky.

Osmažte pórek na olivovém oleji z rajčat. Smíchejte s nakrájenými rajčaty.

Na střed každého kuřecího filé dejte porci zeleniny z pánve. Posypte mozzarellou nastrouhanou na hrubém struhadle. Každý kus masa stočte do pevného roládu, aby náplň byla dobře uzavřená. Rolády svázejte kuchyňským provázkem nebo zajistěte párátkem.

Vložte kuřecí rolky do lehce vymazané žáruvzdorné nádoby. Na každou rolku dejte trochu rozpuštěného másla. Vložte nádobu do trouby předehřáté na 200 °C. Pečte 25-30 minut. Po upečení rolky vypusťte z nádoby tekutinu, která z nich vytekla.

Nakrájejte cibuli a česnek. Cibuli osmažte na rozpuštěném másle a na konci přidejte česnek.

Do pánve nalijte smetanu. Zeleninu duste ve smetaně několik minut, poté přidejte šťávu, kterou jste slili z pekáče, ve kterém se rolky pekly. Promíchejte a dochuťte trochou soli, pepře a kurkumy.

Podávejte kuře plněné zeleninou horké, v smetanové omáčce, s bramborami, rýží nebo kaší.