Sůl nejen dodává chuť, ale při použití této techniky funguje jako přírodní trouba a vytváří krustu, která chrání rybu před přímým zahříváním. Ryba se tak peče rovnoměrně a zachovává si všechny šťávy. Sardinky připravené tímto způsobem jsou prostě vynikající!
Tento recept je velmi jednoduchý: stačí vložit sardinky mezi dvě vrstvy soli a upéct je. Když rozbijete kůrku, abyste rybu snědli, vyzařuje intenzivní aroma a má šťavnatou texturu, které nelze dosáhnout jinými metodami. Pokud chcete přidat aroma, neváhejte k rybě přidat své oblíbené aromatické bylinky a koření. Jsou vynikající samy o sobě, ale můžete je také podávat s vinaigrette – je to prostě úžasné!
Ingredience
- 16 sardinek
- 1,5 kg hrubé soli
Příprava
- Předehřejte troubu na 180 °C.
- Posypte dno plechu vrstvou soli.
- Položte na něj celé sardinky.
- Posypte sardinky další vrstvou soli.
- Pečte 15–20 minut (doba pečení závisí na velikosti sardin).
- Vyjměte z trouby a pomocí lžíce opatrně odstraňte solnou krustu, aby se sardinky nerozbily.
- Podávejte sardinky a vychutnejte si je!