Pokud máte doma milovníky tvarohu k snídani, neváhejte a hned se pusťte do přípravy těsta na pelmení. Lehká a krémová náplň jim určitě bude chutnat.
Pelmeny plním bílým sýrem smíchaným s česnekem.
Chcete náplň ve stylu ruských pelmenů, ale nemáte vařené brambory? Připravte si lehčí verzi s krémovým sýrem smíchaným s česnekem. Pelmeny s takovou náplní chutnají jako sladké, ale neobsahují žádný přidaný cukr. Je to chutný a zdravý návrh pro všechny milovníky pelmení.
Recept na pelmení se sýrem a jarní cibulkou
Vodu do těsta na pelmení přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nejprve promíchejte lžící nebo špachtlí a poté hnětejte rukou.
Ingredience na těsto:
- 400 g pšeničné mouky,
- 150–200 ml horké vody,
- 1 lžíce rozpuštěného másla,
- špetka soli.
Ingredience na náplň:
- 400 g tučného nebo polotučného tvarohu,
- 2 velké lžíce smetany,
- 2 stroužky česneku,
- 1 svazek zelené cibule,
- sůl a pepř podle chuti.
Způsob přípravy:
- Zamíchejte těsto na pelmeňe. Zakryjte miskou a nechte 15 minut odležet.
- Během této doby připravte náplň – v samostatné misce rozmačkejte vidličkou tvaroh a smíchejte se smetanou. Přidejte prolisovaný česnek a jemně nakrájenou jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
- Těsto rozdělte na 4 části a každou z nich postupně vyválejte na tenký plát.
- Pomocí sklenice nebo kulatého vykrajovátka vykrojte kruhy na knedlíky. Do středu každého kruhu dejte náplň, těsto přeložte napůl a okraje pevně slepte.
- Vhoďte je po částech do osolené vroucí vody. Vařte 2 minuty od okamžiku, kdy vyplavou na povrch.
- Podávejte s opečeným máslem, rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou.