Přeskočit na obsah

Náplň do pelmení připravuji ze 4 ingrediencí. Děti sní 10 kusů

Pokud máte doma milovníky tvarohu k snídani, neváhejte a hned se pusťte do přípravy těsta na pelmení. Lehká a krémová náplň jim určitě bude chutnat.

Pelmeny plním bílým sýrem smíchaným s česnekem.

Chcete náplň ve stylu ruských pelmenů, ale nemáte vařené brambory? Připravte si lehčí verzi s krémovým sýrem smíchaným s česnekem. Pelmeny s takovou náplní chutnají jako sladké, ale neobsahují žádný přidaný cukr. Je to chutný a zdravý návrh pro všechny milovníky pelmení.

Náplň do pelmení připravuji ze 4 ingrediencí. Děti sní 10 kusů

Recept na pelmení se sýrem a jarní cibulkou

Vodu do těsta na pelmení přidávejte postupně, dokud nedosáhnete požadované konzistence. Nejprve promíchejte lžící nebo špachtlí a poté hnětejte rukou.

Ingredience na těsto:

  • 400 g pšeničné mouky,
  • 150–200 ml horké vody,
  • 1 lžíce rozpuštěného másla,
  • špetka soli.

Ingredience na náplň:

  • 400 g tučného nebo polotučného tvarohu,
  • 2 velké lžíce smetany,
  • 2 stroužky česneku,
  • 1 svazek zelené cibule,
  • sůl a pepř podle chuti.

Náplň do pelmení připravuji ze 4 ingrediencí. Děti sní 10 kusů

Způsob přípravy:

  1. Zamíchejte těsto na pelmeňe. Zakryjte miskou a nechte 15 minut odležet.
  2. Během této doby připravte náplň – v samostatné misce rozmačkejte vidličkou tvaroh a smíchejte se smetanou. Přidejte prolisovaný česnek a jemně nakrájenou jarní cibulku. Dochuťte solí a pepřem podle chuti.
  3. Těsto rozdělte na 4 části a každou z nich postupně vyválejte na tenký plát.
  4. Pomocí sklenice nebo kulatého vykrajovátka vykrojte kruhy na knedlíky. Do středu každého kruhu dejte náplň, těsto přeložte napůl a okraje pevně slepte.
  5. Vhoďte je po částech do osolené vroucí vody. Vařte 2 minuty od okamžiku, kdy vyplavou na povrch.
  6. Podávejte s opečeným máslem, rozpuštěným máslem nebo zakysanou smetanou.