Mousse z Nutelly je jednou z našich oblíbených variant, když hledáme velmi jednoduchý, rychlý a úžasný dezert. Má veškerou chuť naší oblíbené kakaové a lesních ořechů, připravuje se velmi rychle a je opravdu vynikající.
K přípravě mousse z Nutelly potřebujeme pouze dvě ingredience: šlehačku a slavnou kakaovou a lískooříškovou pomazánku Nutella. Je to velmi jednoduché. Typickou konzistenci mousse v tomto receptu získáme smícháním pološlehané smetany a Nutelly, protože tento produkt je velmi hustý a tučný, což přispívá ke stabilizaci vzdušné směsi získané díky smetaně při chlazení bez přidání jakýchkoli dalších ingrediencí, jako je želatina. Kromě toho, protože obě ingredience jsou již dostatečně sladké, není třeba přidávat cukr.
Nejjednodušší způsob, jak rozložit pěnu z Nutelly do skleniček, je použít cukrářský sáček nebo, pokud ho nemáte, mrazicí sáček, u kterého odstřihneme roh, aby plnil stejnou funkci. Z množství ingrediencí uvedených v tomto receptu získáte 2 velké nebo 4 malé moussy. Ideální velikost bude záviset na tom, zda mousse podáváte po vydatném obědě nebo po skromné večeři.
Někdy podáváme tento mousse z Nutelly s přidanými nasekanými lesními ořechy nebo čokoládovými hoblinkami. Pokud chcete, aby byl sytější, můžete na dno skleniček přidat trochu nasekaných sušenek. Pokud mousse podáváte ve vysokých průhledných skleničkách, bude vypadat velmi efektně!
Ingredience pro mousse z Nutelly
- 200 ml studené smetany ke šlehání (s obsahem tuku 35 %)
- 140 g Nutelly při pokojové teplotě
Jak připravit mousse z Nutelly
Nejprve vyšlehejte 200 ml smetany ke šlehání do konzistence jogurtu.
Poté lžící přidáme 140 g Nutelly a opatrně promícháme, aby se rovnoměrně rozložila.
Směs znovu vyšleháme metličkou do homogenní konzistence.
Směs rozdělíme do sklenic, přikryjeme potravinářskou fólií a dáme do lednice na 3 hodiny nebo dokud mousse úplně neztuhne.
Tento lahodný dezert podáváme přímo z lednice, abychom si mohli vychutnat jeho chlad.
Stručný popis přípravy
- Šleháme smetanu
- Přidáme Nutellu
- Smícháme Nutellu se smetanou
- Rozdělíme pěnu do sklenic a necháme ztuhnout v lednici
- Podáváme studenou pěnu Nutella