Ideální rovnováha středomořské chuti v klasickém italském jídle, které si můžete vychutnat jak teplé, tak studené
Frittata je klasické jídlo italské kuchyně, univerzální a ideální pro použití čerstvých surovin. V této verzi kombinujeme jemnost pórku s delikátní chutí krevet a získáváme tak lehké, ale charakteristické jídlo. Tuto frittatu si můžete vychutnat jak teplou, tak i při pokojové teplotě, a vždy vás zaujme svou šťavnatou texturou a neodolatelnou vůní.
Frittata s krevetami a pórkem
Ingredience
– 1 malý pór
– 200 g oloupaných krevet
– 5 vajec
– 50 g sýra feta
– Sůl a černý pepř
– Olivový olej
1. Pórek důkladně očistěte a nakrájejte nejjemnější část na ne příliš silné kroužky.
2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte pórek.
3. Přidejte vodu a v případě potřeby odstraňte tuk.
4. Když pórek lehce zezlátne, přidejte krevety a několik sekund je osmažte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.
5. Směs rozdělte do 2 žáruvzdorných misek, přidejte nakrájený sýr feta a zalijte lehce rozšlehanými vejci.
6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut nebo dokud vejce neztuhnou.