Přeskočit na obsah

Ozdobte svůj stůl touto chutnou frittatou s krevetami a pórkem

Ideální rovnováha středomořské chuti v klasickém italském jídle, které si můžete vychutnat jak teplé, tak studené

Frittata je klasické jídlo italské kuchyně, univerzální a ideální pro použití čerstvých surovin. V této verzi kombinujeme jemnost pórku s delikátní chutí krevet a získáváme tak lehké, ale charakteristické jídlo. Tuto frittatu si můžete vychutnat jak teplou, tak i při pokojové teplotě, a vždy vás zaujme svou šťavnatou texturou a neodolatelnou vůní.

Ozdobte svůj stůl touto chutnou frittatou s krevetami a pórkem

Frittata s krevetami a pórkem

Ingredience

– 1 malý pór

– 200 g oloupaných krevet

– 5 vajec

– 50 g sýra feta

– Sůl a černý pepř

– Olivový olej

Ozdobte svůj stůl touto chutnou frittatou s krevetami a pórkem

1. Pórek důkladně očistěte a nakrájejte nejjemnější část na ne příliš silné kroužky.

2. Na pánvi rozehřejte trochu olivového oleje a osmažte pórek.

3. Přidejte vodu a v případě potřeby odstraňte tuk.

4. Když pórek lehce zezlátne, přidejte krevety a několik sekund je osmažte. Dochutíme solí a pepřem podle chuti.

5. Směs rozdělte do 2 žáruvzdorných misek, přidejte nakrájený sýr feta a zalijte lehce rozšlehanými vejci.

6. Pečte v troubě předehřáté na 180 °C asi 20 minut nebo dokud vejce neztuhnou.