Přeskočit na obsah

Nadýchané palačinky připravíte za pár minut. Už nepotřebujete droždí ani mléko

Palačinky bez droždí a mléka jsou jednoduché placky, které jsou skvělým základem pro dezert, sladkou snídani nebo svačinu. Jsou skvělou volbou, když máte chuť na něco sladkého, ale v kuchyni vám chybí některé suroviny. Nejlépe se hodí k sezónnímu ovoci, medu nebo moučkovému cukru.

Palačinky bez droždí a mléka jsou ideální pro rychlou snídani, dezert nebo svačinu.

Nadýchané palačinky připravíte za pár minut. Už nepotřebujete droždí ani mléko

Obsah:

  • Lze připravit palačinky bez droždí a mléka?
  • Palačinky bez droždí a mléka – recept

Lze připravit palačinky bez droždí a mléka?

Palačinky se nejčastěji spojují s nadýchaným droždím a teplým mlékem, které droždí aktivuje. K vychutnání lahodných palačinek však není nutné mít tyto ingredience. Stačí použít produkty, které máte často po ruce – soda skvěle nahradí droždí a podmáslí se perfektně hodí místo mléka. Díky tomu je těsto stále měkké, lehké a jemné. Takové palačinky bez droždí a mléka se připravují velmi rychle a neztrácejí na kvalitě. Lze je podávat jako sladkou snídani, lehký dezert nebo svačinu. Podávejte je s čerstvým ovocem, medem, javorovým sirupem, moučkovým cukrem, kopečkem zmrzliny nebo jogurtem a budou ještě chutnější.

Palačinky bez droždí a mléka – recept

Ingredience:

  • vejce,
  • 250 g pšeničné mouky (nejlépe typu 550),
  • 300 ml podmáslí,
  • 2 lžíce cukru,
  • půl lžičky jedlé sody,
  • špetka soli,
  • olej na smažení.

Způsob přípravy:

Nadýchané palačinky připravíte za pár minut. Už nepotřebujete droždí ani mléko

Všechny ingredience předem vyjměte z lednice, aby měly pokojovou teplotu.

V misce rozšlehejte vejce s podmáslím, přidejte cukr a špetku soli a míchejte, dokud se ingredience nespojí.

Mouku a jedlou sodu prosejte přímo do tekutých ingrediencí. Těsto opatrně promíchejte lžící nebo metličkou, jen dokud se ingredience nespojí.

Na pánvi rozehřejte malé množství oleje. Lžící naneste porce těsta a smažte palačinky z obou stran do zlatova na středním ohni.

Hotové palačinky osušte od přebytečného tuku na papírové utěrce.

Podávejte ihned.