Pokud máte o víkendu chuť na něco sladkého, ale nechcete trávit čas pracným pečením, připravte si piškotové těsto s broskvemi. V letní sezóně můžete použít čerstvé ovoce, ale je to pracnější varianta. Připravte si ho ve volném čase. Rychlý a chutný dort na víkend můžete úspěšně připravit z konzervovaných broskví.
Ingredience na těsto:
- 250 g másla
- 200 g cukru
- 6 vajec
- 280 g mouky
- 2 balení vanilkového pudinku bez cukru (2×40 g)
- 2 čajové lžičky prášku do pečiva
Ingredience na drobenku:
- 150 g pšeničné mouky
- 100 g másla
- 75 g cukru
Dále
- 1 velká plechovka broskví v sirupu (820 g)
- moučkový cukr
Potřebné kuchyňské náčiní
Forma 25×40
Postup
1 Předehřejte troubu na 180 °C. Plech o rozměrech 25×40 cm vymastěte máslem a posypte strouhankou.
2 Všechny ingredience ohřejte na pokojovou teplotu. Pečivo z broskví sceďte a nakrájejte na malé kousky.
3 Připravte drobenku. Smíchejte mouku s cukrem. Přidejte měkké máslo. Vytvořte drobenku tak, že ingredience promícháte rukama. Nemíchejte do homogenní hmoty. Posypané těsto vložte do lednice na dobu další přípravy.
4 Připravte těsto. Změkčené máslo vyšlehejte s cukrem do světlé, vzdušné hmoty. Bez přestání šlehání přidejte jedno vejce.
5 Prosijte mouku do mísy. Smíchejte s pudinkem a kypřicím práškem.
6 Postupně přidávejte sypké ingredience do hmoty. Míchejte špachtlí – pouze do smíchání ingrediencí.
7 Těsto přeneste do formy a rovnoměrně ho rozetřete. Do těsta vtlačte kousky broskví. Posypte drobenkou.
8 Vložte těsto do trouby. Pečte 45–50 minut (dokud špejle nevyjde suchá).
9 Až těsto úplně vychladne, posypte ho moučkovým cukrem.