Přeskočit na obsah

Připravte si jich hned více, protože tyto rolky mizí z talířů jako kadidlo. Nic chutnějšího jste ještě neochutnali.

Rolky z vepřové kýty – jídlo, které si jistě oblíbí milovníci všech druhů masových pokrmů. Podávané k obědu s bramborami nebo knedlíky a salátem nebo omáčkou vás nasytí na celý zbytek dne. Jak připravit chutné rolky z vepřové kýty s přidaným slaninou? Podívejte se na recept!

Rolky z vepřové plece – chutné a syté jídlo.

Obsah:

  • Rolády z vepřové plece k obědu
  • Rolády z vepřové plece se slaninou – recept

Připravte si jich hned více, protože tyto rolky mizí z talířů jako kadidlo. Nic chutnějšího jste ještě neochutnali.

Rolády z vepřového masa k obědu

Rolády z vepřového masa – klasika pro všechny milovníky masa. Připravené s cibulí, majoránkou, česnekem a žampiony, potěší svou nebeskou vůní. Velmi často se k nim přidávají plátky slaniny, které roládám dodávají uzenou vůni.

Pokud chcete tradiční, český a velmi vydatný oběd, pak bude příprava rolád z vepřové plece dobrou volbou. Nezapomeňte však jídlo podávat se zeleninou, například v podobě salátu nebo čerstvé zeleniny. Tyto produkty obsahují cenné živiny, jako jsou vitamíny a minerály, které jsou nezbytné pro správné fungování organismu.

Rolky z vepřové kýty se slaninou – recept

Pro přípravu rohlíků z vepřové kýty se slaninou je nutné nakoupit příslušné ingredience. Klíčovou ingrediencí je maso – nejlépe použít kvalitní vepřovou plec od prověřeného řezníka. Někteří místo plece používají svíčkovou – tento kus je o něco dražší, ale zároveň se vyznačuje větší jemností a lepší chutí. Takových rolád je lepší připravit více – mizí z talířů jako kamfora!

Jaké ingredience jsou potřebné k přípravě rolád z vepřové plece? Zde je seznam potřebných surovin:

  • 1 kg vepřové plece (nebo vepřové kýty);
  • 300 g uzeného slaniny v plátcích;
  • 1 velká cibule;
  • 200 g žampionů;
  • 4 stroužky česneku;
  • 2 čajové lžičky majoránky;
  • 2 čajové lžičky mletého sladkého pepře;
  • půl čajové lžičky mletého pálivého pepře (můžete vynechat, pokud nemáte rádi pikantní jídla);
  • sůl a pepř;
  • lžíce másla;
  • lžíce řepkového oleje.

Připravte si jich hned více, protože tyto rolky mizí z talířů jako kadidlo. Nic chutnějšího jste ještě neochutnali.

Způsob přípravy:

    1. Rozdělte vepřovou plec na kousky, jako na vepřové kotlety. Stejně je naklepejte a poté osolte a opepřete z obou stran.
    2. V samostatné misce smíchejte prolisovaný česnek, majoránku, pepř a lžičku řepkového oleje. Každý naklepaný kus masa obalte v připravené směsi.

Nakrájejte žampiony na malé kostičky. Totéž proveďte s cibulí. Na mírném ohni zahřejte máslo a lžíci rostlinného oleje. Osmažte cibuli a žampiony do sklovata. Dochuťte solí a pepřem a poté rozložte na každý kus masa (nechte trochu místa po okrajích).

  1. Zaviňte rolády a poté je omotejte plátky slaniny. Můžete je zajistit kuchyňským provázkem, aby lépe držely pohromadě. Na pánvi lehce osmažte masové delikatesy a poté je vložte do žáruvzdorné nádoby.
  2. Rolky pečeme při teplotě 190 stupňů Celsia asi 1,5 hodiny. V případě potřeby můžete přidat trochu vody, aby neztratily šťavnatost. To by však nemělo být nutné, protože během pečení se z rolky uvolňuje aromatická omáčka.

Rolády podáváme s vařenými bramborami, knedlíky a salátem. Skvěle se hodí také k bramborové kaši nebo hranolkám. Nezapomeňte je rozmotat z kuchyňské nitě, pokud jste se rozhodli ji použít.