Čekáte hosty a přemýšlíte, čím je pohostit? Pokud ano, určitě vyzkoušejte recept na rychlé plněné papriky. Mají sladko-pikantní chuť, která se skvěle hodí k náplni z smetanového sýra, čerstvé okurky a výrazné chuti lososa. Když takovou předkrmovou pochoutku postavíte na stůl, zmizí z talířů během chvilky.
Plněné papriky jsou zajímavou předkrmem na večírek.
Obsah:
- Recept na plněné papriky
- Jak připravit plněné papriky?
Španělské papriky piquillo jsou sladká odrůda chilli. Malé papriky vypadají jako jejich pikantní příbuzné, ale mají jemnou chuť. V České republice se nejlépe kupují v zpracované formě – pečené, zbavené slupky a nakládané. V této podobě se skvěle hodí k plnění různými pastami. Můžete je také použít do salátů nebo sals.
Recept na plněné papriky
K přípravě tohoto receptu budete potřebovat:
- 10–12 paprik pikillo (z marinády),
- 300 g smetanového sýra,
- 150 g uzeného lososa,
- 1 okurka,
- 1 cibule šalotka,
- 2 stroužky česneku,
- 1 čajová lžička pálivé papriky,
- sůl, citronový pepř (podle chuti).
Jak připravit plněné papriky?
Lososa, okurku a šalotku nakrájejte na jemno. Česnek prolisujte přes lis.
Smíchejte lososa a zeleninu se sýrem. Ochutnejte směs pálivou paprikou a podle chuti solí a citronovým pepřem.
Z paprik slijte marinádu. Naplňte je směsí. Podávejte jako samostatnou předkrm nebo jako přílohu k jídlům, například k masu připravenému na grilu.