Přeskočit na obsah

Kousky namáčím do těsta a smažím dozlatova. Těsto vykyne bez gramu droždí

Na palačinky s jablky se určitě najdou ochotní. Tentokrát je připravte v mírně pozměněné variantě – ve formě kroužků obalených v nadýchaném těstě. Vypadají jako koblihy a uvnitř jsou velké kousky jablek.

Jídla jako lívance s jablky umožňují celé rodině strávit příjemný čas v kuchyni. Děti mají obrovskou radost, když obalují jablka v těstíčku nebo posypávají hotové lívance moučkovým cukrem. Nevadí, že kuchyň vypadá, jako by ji prošel hurikán. Právě taková jídla pak vyvolávají ty nejkrásnější vzpomínky.

Kousky namáčím do těsta a smažím dozlatova. Těsto vykyne bez gramu droždí

Recept na jablka v těstíčku

Do těsta můžete přidat špetku skořice. Vyberte tvrdá jablka, aby se při smažení nerozpadla.

Ingredience

  • 1 šálek mouky
  • 3/4 šálku mléka
  • 2 vejce
  • 1 sáček vanilkového cukru
  • půl lžičky prášku do pečiva
  • špetka soli
  • 3–4 kyselá jablka
  • tuk na smažení
  • moučkový cukr na posypání.

Kousky namáčím do těsta a smažím dozlatova. Těsto vykyne bez gramu droždí

Postup

  1. Do velké mísy nasypte mouku, nalijte mléko, rozklepněte 2 vejce, přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vyhněte husté těsto na palačinky. Nechte 10 minut odležet.
  2. Za tu dobu oloupejte jablka a nakrájejte je na plátky i se středem. Teprve poté vykrojte jádřinec ze středu.
  3. Na pánvi rozehřejte olej nebo rozpuštěné máslo. Plátky jablek postupně namáčejte do těsta a pokládejte na rozpálený tuk.
  4. Smažte po částech dozlatova z obou stran.
  5. Před podáváním posypte moučkovým cukrem.