Na palačinky s jablky se určitě najdou ochotní. Tentokrát je připravte v mírně pozměněné variantě – ve formě kroužků obalených v nadýchaném těstě. Vypadají jako koblihy a uvnitř jsou velké kousky jablek.
Jídla jako lívance s jablky umožňují celé rodině strávit příjemný čas v kuchyni. Děti mají obrovskou radost, když obalují jablka v těstíčku nebo posypávají hotové lívance moučkovým cukrem. Nevadí, že kuchyň vypadá, jako by ji prošel hurikán. Právě taková jídla pak vyvolávají ty nejkrásnější vzpomínky.
Recept na jablka v těstíčku
Do těsta můžete přidat špetku skořice. Vyberte tvrdá jablka, aby se při smažení nerozpadla.
Ingredience
- 1 šálek mouky
- 3/4 šálku mléka
- 2 vejce
- 1 sáček vanilkového cukru
- půl lžičky prášku do pečiva
- špetka soli
- 3–4 kyselá jablka
- tuk na smažení
- moučkový cukr na posypání.
Postup
- Do velké mísy nasypte mouku, nalijte mléko, rozklepněte 2 vejce, přidejte vanilkový cukr, prášek do pečiva a špetku soli. Vyhněte husté těsto na palačinky. Nechte 10 minut odležet.
- Za tu dobu oloupejte jablka a nakrájejte je na plátky i se středem. Teprve poté vykrojte jádřinec ze středu.
- Na pánvi rozehřejte olej nebo rozpuštěné máslo. Plátky jablek postupně namáčejte do těsta a pokládejte na rozpálený tuk.
- Smažte po částech dozlatova z obou stran.
- Před podáváním posypte moučkovým cukrem.