Tyto rolky ze cukety a ovesných vloček prostě dělají radost. Vyzkoušejte je hned teď!
Pokud hledáte nový kreativní recept na cukety, které leží ve vaší ledničce, určitě vyzkoušejte tyto rolky z cukety a ovesných vloček. Je to lahodně pikantní předkrm, který lze podávat na různé způsoby. Ať už jako předkrm při sledování filmu, křupavý aperitiv nebo chutnou přílohu k čerstvému salátu. Přesvědčte se sami o těchto malých delikatesách.
Rolky z cukety a ovesných vloček se připravují velmi rychle
I když nám teď počasí trochu kazí radost, jsme uprostřed léta. A to znamená v ideálním případě nejen léto, slunce a sluneční paprsky, ale také sezónu chutného ovoce a rozmanité zeleniny. Současnou hvězdou je cuketa.
A protože tuto krásnou zeleninu nyní seženete všude, je potřeba neméně velký výběr kreativních receptů. Tyto křupavé rolky z cukety a ovesných vloček jsou přesně to, co potřebujete, a určitě vám budou chutnat. Jsou jednoduché a rychlé na přípravu a představují skvělý nový způsob, jak si vychutnat sezónní zeleninu.
Základem jsou cukety, mrkev a brambory. Díky vejcím a drceným ovesným vločkám, které spojují ingredience, jsou nejen chutné, ale také dlouho sytí. Ovesné vločky nejenže jídlo více zasytí, ale také mu dodávají lehkou ořechovou chuť.
Ale rolky z cukety a ovesných vloček nejsou jen jídlo pro domácí stůl. Lze je snadno zabalit a vzít s sebou na svačinu do práce nebo na cestu. Ideálně se k nim hodí omáčka, jejíž recept je také uveden v receptu a kterou lze připravit za pár minut.
Rolky z cukety a ovesných vloček
Ingredience
Na rolky:
- 1 střední cuketa
- 1/2 lžičky soli
- 1 malá mrkev
- 1 střední brambor
- 1 hrst mladého špenátu
- 2 stroužky česneku
- 70 g jemných ovesných vloček
- 2 vejce velikosti M
- 100 g strouhaného sýra
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky sušených provensálských bylinek
- sůl a pepř podle chuti
- 2-3 lžíce pšeničné mouky
- trochu rostlinného oleje na smažení
Na omáčku:
- 2 lžíce crème fraîche
- 1 lžíce majonézy
- 1/2 lžičky sladké papriky
- 1/2 lžičky česnekového prášku
- 1 čajová lžička čerstvého kopru, nasekaného
Příprava 
- Cukety umyjte a odstraňte konce. Nastrouhejte je na hrubém strouhadle. Smíchejte se solí a nechte 15 minut v sítu, aby okapala přebytečná tekutina. Poté dobře vymačkejte.
- Mezitím očistěte mrkev a brambory. Nastrouhejte je na jemné struhadlo a dejte do velké mísy. Omyjte špenát, osušte, nakrájejte na jemno a přidejte do mísy.
- Očistěte česnek a rozdrťte ho pomocí Přidejte ho do mísy.
- Do mísy přidejte nastrouhanou a vymačkanou cuketu.
- Ovesné vločky rozmixujte pomocí mixéru nebo ponorného mixéru. Přidejte je do mísy spolu s vejci, sýrem a kořením a důkladně promíchejte. Nechte směs asi 10 minut odležet.
- Mezitím připravte omáčku. K tomu vložte všechny ingredience do malé mísy a dobře promíchejte.
- Poté z cuketové směsi vytvarujte malé rolky a obalte je v mouce, aby byly pokryty ze všech stran.
- Na pánvi rozehřejte dostatečné množství oleje a rolky smažte na středním ohni asi 5 minut z každé strany, dokud nezískají zlatohnědou barvu.