Přeskočit na obsah

Rychle upéct, rychle sníst: buchta s borůvkovým cheesecakem

Chcete upéct něco, co vypadá jako profesionální pokrm, ale vyžaduje mnohem méně úsilí? Pak vyzkoušejte buchtu s borůvkovým cheesecakem!

Tato buchta s borůvkovým cheesecakem je ideální pečivo pro všechny, kteří chtějí ohromit hosty, ale ve skutečnosti nemají čas stát hodiny u sporáku. Upřímně řečeno, listové těsto je malý zázrak ve světě pečení. Koupíte ho hotové v chladicím boxu, stačí ho rozbalit a všichni si budou myslet, že jste dlouho a pilně pekli. G

Jednoduchý recept na buchty s borůvkami a tvarohovým krémem

Rychle upéct, rychle sníst: buchta s borůvkovým cheesecakem

Vizuálně vypadají buchty úžasně: krásný propletený vzor a lesklý povrch s mandlovými lupínky je dělají podobnými uměleckým dílům. Přitom je velmi jednoduché je připravit a podaří se vám i v případě, že obvykle moc neradi pečete.

Tajemství našeho cheesecaku s borůvkami a listovým těstem spočívá v náplni: božské směsi čerstvého sýra, cukru a vanilkového cukru, která chutná jako krémová obláček.

A pak přicházejí na řadu borůvky! Sladké, šťavnaté bobule spolu s několika kapkami džemu se rozprostřou po cheesecaku. To vám dodá chuť slunečného letního dne, i když venku zuří vánice.

A to nejlepší: cop se peče v troubě méně než 30 minut a naplní váš domov vůní, jako byste našli tajný recept babičky. Vaši hosté? Nadšení. Vaše úsilí? O tom ani nemluvě. Vaše hrdost? Nekonečná.

Pletený cheesecake s borůvkami

Ingredience

  • 1 rolka listového těsta
  • 100 g čerstvého sýra
  • 30 g cukru
  • 1 lžička vanilkového cukru
  • 2 vejce
  • 2 lžíce borůvkového džemu,
  • 100 g borůvek
  • 1 lžička vody
  • 2 hrsti mandlových plátků
  • moučkový cukr

Příprava

Rychle upéct, rychle sníst: buchta s borůvkovým cheesecakem

  • Předehřejte troubu na 200 °C (horní/spodní ohřev) a plech vyložte pečícím papírem.
  • Vyjměte listové těsto z lednice a nechte ho chvíli odležet při pokojové teplotě, aby se při rozvalování neroztrhalo.
  • Mezitím připravte náplň do cheesecaku tak, že metličkou rozšlehejte smetanový sýr, cukr, vanilkový cukr a 1 žloutek do hladké hmoty. Hmotu dejte do lednice až do použití.
  • Lístkové těsto rozválejte na plechu a postavte ho svisle. Odřízněte dva horní rohy. Nyní nakrájejte diagonálně z pravé a levé strany proužky široké asi 1,5 cm, ale střední část nechte nedotčenou.
  • Rozložte náplň na cheesecake do středu. Na vrch dejte marmeládu. Omyjte borůvky a rozhoďte je po povrchu.
  • Složte horní střední část jednou dolů přes náplň. Potom postupně složte proužky těsta zprava a zleva přes náplň. Pokračujte, dokud nedosáhnete spodního okraje těsta.
  • Na konci přeložte spodní střední část nahoru a odřízněte přebytečné diagonální proužky.
  • Rozšlehejte vejce s trochou vody a potřete jím těsto. Ozdobte mandlovými lupínky a pečte 25 minut na střední polici trouby, dokud těsto nezíská krásnou zlatohnědou barvu.
  • Když je těsto hotové, můžete ho posypat moučkovým cukrem. Nakrájejte na proužky a podávejte čerstvé.