Cukety z pánve
Cukety jsou univerzální zelenina, kterou lze připravit na mnoho způsobů. Dnes vám nabídnu další variantu. Tentokrát z cuket připravím jednoduché a chutné jídlo, které můžete podávat k obědu nebo jako svačinu.
Fenomén cukety spočívá v tom, že má tak jemnou chuť, že se skvěle hodí k různým přísadám. Ve skutečnosti, aby byla chutná, nepotřebuje mnoho přísad. Tato příloha k obědu je toho skvělým příkladem. Zeleninu osmažím s jednou přísadou a poté přidám druhou. To stačí, protože výsledek je vynikající.
Jaké přísady se hodí ke cuketám?
K jemné chuti cuket se hodí mnoho přísad. Dobře se kombinují se zeleninou, jako jsou: rajčata, paprika, cibule, lilek, česnek. Jejich chuť také skvěle podtrhnou sýry, například: feta, parmazán, mozzarella, plísňový sýr. Další výživné doplňky, které se k nim hodí: kuře, ryby, tofu, vejce. Z bylinek a koření je vhodné je kombinovat s: bazalkou, oreganem, tymiánem, rozmarýnem, koprem, petrželkou, paprikou, pepřem, kari.
Jak připravit cukety k obědu?
Moje cukety k obědu jsou velmi jednoduché na přípravu. Zeleninu jednoduše umyju a nakrájím na tenké plátky. Poté je osmažím s česnekem na olivovém oleji. Když změknou, dochutím solí a pepřem a na závěr posypu nasekanou petrželkou. To je celé tajemství chutné přílohy. Jen podotknu, že nejlepší výsledek se dosáhne z mladé, pevné zeleniny. Má lepší chuť, tenkou slupku a rychle změkne.
Recept: Cukety na pánvi
Cukety smažené s česnekem k obědu.
Ingredience
- 2 malé mladé cukety
- 2 lžíce olivového oleje nebo rozpuštěného másla
- 2-3 stroužky česneku
- petrželová nať
- sůl
Způsob přípravy
Příprava ingrediencíCukety umyjte, osušte a nakrájejte na tenké plátky. Česnek oloupejte, nakrájejte na jemno nebo prolisujte. Petržel umyjte, osušte a nakrájejte.
Smažení cukety Na pánvi rozehřejte olivový olej, vložte nakrájenou cuketu a smažte ji několik minut, občas promíchejte. Přidejte česnek, trochu soli a pepře, duste ještě několik minut. Na konci posypte cuketu nasekanou petrželkou, promíchejte.