Přeskočit na obsah

Tato polévka je opravdovým elixírem mládí. Jezte ji pravidelně a vaše pleť bude hladší.

Chcete hladkou pleť bez vrásek? Ukazuje se, že to, co se dostane na naše talíře, má obrovský vliv na náš vzhled. Do svého denního jídelníčku byste měli přidat jemnou, mírně nasládlou mrkvovou polévku, protože má mnoho prospěšných vlastností.

Mrkev je aromatická zelenina a skvělý pomocník pro krásnou pleť. Tentokrát se podělíme o recept na polévku z této zeleniny . Není to jen opravdová pastva pro chuťové buňky, ale také každodenní rituál péče o pleť.

Mrkvová polévka pro hladkou a zářivou pleť

Tato polévka je opravdovým elixírem mládí. Jezte ji pravidelně a vaše pleť bude hladší.

Mrkvová polévka je zdravá pochoutka. Při správné přípravě je nejen chutná, ale také bohatá na živiny.

Mrkev je bohatá na beta-karoten (provitamin A) – silný antioxidant, který chrání pokožku před volnými radikály. Díky tomu zpomalují proces stárnutí, snižují viditelnost vrásek a zabraňují vzniku nových .

Vitamin C zase podporuje tvorbu kolagenu, zvyšuje pružnost pokožky a vitamin E chrání buňky před poškozením. Obsahuje také vitamin K a vitamíny skupiny B, které jsou zodpovědné za zdraví a zářivost pokožky .

Tato zelenina obsahuje minerály jako vápník, draslík, fosfor a hořčík, které pomáhají hydratovat tělo, podporují nervový systém a urychlují metabolismus.

Je však třeba mít na paměti, že dlouhé vaření mrkvové polévky zvyšuje její glykemický index , což může vést ke zvýšení hladiny cukru v krvi. Proto je lepší vařit ji méně, aby byla zdravější a sytější.

Recept na mrkvovou polévku

Tato polévka je opravdovým elixírem mládí. Jezte ji pravidelně a vaše pleť bude hladší.

Ingredience:

  • 700 ml vody;
  • 4 mrkve;
  • 1 cibule;
  • 2 stroužky česneku;
  • 1 čajová lžička olivového oleje;
  • koření: sůl, pepř podle chuti.

Příprava:

Nejprve připravte zeleninu: mrkev umyjte, očistěte a nakrájejte na 2 cm silné plátky. Cibuli a česnek očistěte a nakrájejte na jemno.

Cibuli a česnek přidejte do rozpálené pánve s olivovým olejem a několik minut restujte, často míchejte. Poté přidejte mrkev a vodu. Zakryjte pokličkou a duste na mírném ohni asi 10–15 minut. Zelenina by měla být měkká.

Mrkvovou polévku rozmixujte mixérem a přidejte trochu vody, pokud je příliš hustá . Na konci dochuťte solí a pepřem a promíchejte. Nejlépe se hodí k čerstvému chlebu nebo česnekovým krutonům.