Přeskočit na obsah

Pečují o srdce a střeva a podporují imunitu. Připravte si z nich šťávu, dokud jsou v sezóně.

Tento džus stojí za to zařadit do svého denního jídelníčku díky bohatému obsahu živin a jedinečné chuti. Je to opravdová vitamínová bomba, kterou byste měli mít ve své spíži. Seznamte se s nejdůležitějšími vlastnostmi černorybízového džusu a určitě ho budete chtít vyzkoušet. Pospěšte si, než sezóna těchto plodů skončí.

Černý rybíz je nenápadné ovoce, které v sobě skrývá skutečnou sílu živin, které mají mnohostranný účinek na organismus. Proto stojí za to zařadit ho do svého denního jídelníčku, a nejjednodušší je to pomocí šťávy s nasycenou chutí a barvou.

Vlastnosti černého rybízu. Bohatství vitamínu C a antioxidantů

Pečují o srdce a střeva a podporují imunitu. Připravte si z nich šťávu, dokud jsou v sezóně.

Černý rybíz se hojně pěstuje kvůli svým malým, ale velmi chutným plodům. Je to opravdová vitamínová bomba, která se vyznačuje zejména mimořádně vysokým obsahem vitamínu C. Ve 100 g plodů černého rybízu je téměř 4krát více tohoto vitamínu než v citronu. Kromě toho je dobrým zdrojem vitamínů A, E, K a vitamínů skupiny B.

Plody černého rybízu jsou také ceněny pro bohatý obsah antioxidantů, které chrání buňky před volnými radikály. Jedná se zejména o silné antioxidanty, jako jsou antokyany, které dodávají černému rybízu intenzivní tmavou barvu, a také flavonoidy.

Nelze opomenout ani četné minerální složky, jako je draslík, který podporuje normální funkci svalů a nervů a reguluje krevní tlak. Stejně jako jiné ovoce je černý rybíz zdrojem vlákniny, která podporuje trávicí systém. Ačkoli jsou tyto bobule velmi chutné v syrové formě, většina lidí dává přednost přípravě šťávy, protože se jedná o koncentrovanou formu, kterou lze snadno zařadit do každodenního jídelníčku v každém ročním období.

Proč pít šťávu z černého rybízu? Podpora imunity a zdraví přirozeným způsobem

Černorybízová šťáva je cenným zdrojem vitamínů, minerálů a antioxidantů, které mají pozitivní vliv na organismus. Pravidelná konzumace může přinést výsledky na mnoha úrovních. Je to neocenitelná podpora imunity, a proto se mnoho lidí rozhoduje každou sezónu připravovat šťávu z těchto nenápadných bobulí. Vysoký obsah vitamínu C posiluje imunitu a působí jako silný antioxidant, který chrání buňky před poškozením.

Díky obsahu antokyanů šťáva z černého rybízu pomáhá snižovat hladinu „špatného“ cholesterolu a zvyšovat hladinu „dobrého“. Tím podporuje zdraví srdce, včetně regulace krevního tlaku a snižování rizika kardiovaskulárních onemocnění. Podporuje také močový systém a pomáhá předcházet infekcím močových cest. Diuretický účinek také pomáhá snižovat otoky způsobené zadržováním tekutin v těle.

Vitamin A a antokyany obsažené v černém rybízu podporují zdraví očí. Antioxidanty mají také protizánětlivé účinky a snižují záněty v organismu. Pravidelná konzumace šťávy z černého rybízu reguluje trávení a normální činnost střev, zlepšuje koncentraci a má osvěžující účinky. Díky černému rybízovému džusu tak můžete pečovat o své zdraví na mnoha úrovních.

Pečují o srdce a střeva a podporují imunitu. Připravte si z nich šťávu, dokud jsou v sezóně.

Černý rybízový džus – připravte si ho sami doma

Černý rybízový džus – podpora pro srdce, krevní oběh, pokožku a oči. Je také dobrým prostředkem pro zlepšení trávení a detoxikaci organismu. Díky svým četným vlastnostem je nepostradatelnou součástí vaší spíže. Nejlepší je samozřejmě šťáva připravená doma. Je to zdravá a chutná alternativa k nápojům z obchodu, kterou je dobré mít po ruce.

Tím spíše, že ji lze připravit nejen pomocí odšťavňovače. Je to přirozený způsob, jak posílit organismus a zajistit mu vše potřebné pro správné fungování. Černorybízový džus je nejlepší konzumovat pravidelně, aby přinesl očekávaný účinek. Můžete ho přidat do čaje nebo pít zředěný vodou. Je to také dobrý nápad na chutnou posypku na palačinky nebo ovesnou kaši.