Tradiční … Toto nadýchané a voňavé pečivo potěší vaše hosty. Koláč je neuvěřitelně chutný, nelze mu odolat: připomíná dětské chutě přímo z babiččiny kuchyně. Vyzkoušejte tento originální recept z televizního seriálu a zlepšete si náladu.
Švestkový piškotový dort: ingredience
800 g švestek,
2 vejce,
160 g cukru,
1 lžíce vanilkového cukru,
2 lžíce olivového oleje,
1 sklenice krupice,
1 sklenice mouky,
2 čajové lžičky prášku do pečiva,
1 šálek smetany 18 %
Zdobení: citronová poleva a moučkový cukr.
Švestkový piškotový dort: recept
V misce rozšlehejte vejce. Přidejte cukr a vanilkový cukr. Rozšlehejte do hladka. Přidejte olivový olej a promíchejte. Postupně přidávejte semínka, mouku a prášek do pečiva a postupně přilévejte smetanu. Pečlivě promíchejte mixérem. Přendejte do formy na pečení (24 x 24 cm, vyložené pečícím papírem). Na povrch rozložte vypeckované švestky (půlky nebo čtvrtky).
Pečte 45 minut při teplotě 180 stupňů Celsia. Po vychladnutí ozdobte polevou (připravenou z šťávy z poloviny citronu a moučkového cukru).