Přeskočit na obsah

Jemné uvnitř a křupavé zvenku, tyto cukety jsou hotové za patnáct minut.

Připravte si je jednou a budete se k nim vracet znovu a znovu. Je to nejjednodušší zeleninové jídlo, které se dá připravit bez větší námahy.

Tento recept mě naučil, že není vždy nutné věci komplikovat. Někdy stačí jen dobré suroviny, dobrá pánev a trochu trpělivosti.

Zlatavé smažené cukety jsou jedním z jídel, které jsem vařila, když mě nic jiného nenapadlo. Toto jídlo se vždy podaří, voní létem a připomíná mi, že jednoduchost neznamená nudu. Obvykle ho mám doma na stole spolu s sendviči.

Jak připravit smažené plátky cukety?

Jemné uvnitř a křupavé zvenku, tyto cukety jsou hotové za patnáct minut.

Nejlepší plátky se získají z mladé cukety s tenkou slupkou a malým množstvím semen. Pokud používáte starší cukety, doporučujeme je oloupat a zbavit semen. Pánev musí být dobře rozpálená, ale nesmí kouřit. Střední teplota je klíčem k tomu, aby cukety byly zlatohnědé, a ne spálené a gumové.

Pokud chcete chuť zesílit, přidejte do oleje před smažením stroužek česneku nebo mletý pepř. Před přidáním zeleniny je vyjměte. Trochu čerstvého tymiánu nebo citronové kůry také skvěle doplní hotové plátky. A pro křupavou kůrku posypte cukety na konci malým množstvím strouhanky a smažte ještě několik sekund z každé strany.

Recept:Smažené cukety

Jednoduchý doplněk k snídani nebo svačině uprostřed dne.

Jemné uvnitř a křupavé zvenku, tyto cukety jsou hotové za patnáct minut.

Ingredience

  • 1 střední cuketa (cca 300 g)
  • sůl (1/2 čajové lžičky)
  • černý pepř (čerstvě mletý)
  • 2–3 lžíce řepkového nebo slunečnicového oleje

Způsob přípravy

  1. Příprava cukety Cuketu umyjte a nakrájejte na plátky o tloušťce asi 5 mm. Položte na papírový ručník, lehce osolte a nechte 10 minut odstát, aby se zbavila přebytečné vody. Osušte ručníkem.
  2. Smažení Rozpalte olej ve velké pánvi. Vložte plátky cukety po částech, aby se nepřekrývaly. Smažte 2–3 minuty z každé strany do zlatohněda. Dochuťte pepřem.